Бібліотека-філія                      с.Борове

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 218
Друзі сайту






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
     27 жовтня бібліотекарями  ПШБ с. Борове була проведена інформаційна година «Шляхами подвигу» приурочена 70-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. До заходу  була оформлена книжкова виставка ”Подвигу жити в віках". Із вступним словом виступила працівник бібліотеки. Захід розпочався  виходом учасників  із запаленими свічками. Учасники заходу декламували вірші про  ті суворі роки, дні, коли наш народ крок за кроком звільняв свою землю від ворогів, про вічну пам'ять і славу визволителям.
     Ведучі розповідали присутнім про той лиховісний день 22 червня 1941, коли фашисти напали без оголошення війни на нашу країну. Біда, горе увірвалося у кожен  мирний дім. Розповідали, як  боронили, захищали нашу землю діди і прадіди. І якою ціною дісталася нам ця перемога над ворогом. Учасники заходу співали пісні про війну, про перемогу.
Працівники бібліотеки
Переглядів: 415 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.10.2014 | Коментарі (0)

     Запрошуємо вимушено переміщених осіб з АР Крим, Донецької та Луганської областей скористатись послугами Публічно-шкільної бібліотеки с. Борове.
 
Для Вас:
- Книги та періодичні видання для дорослих та дітей;
- Безкоштовний доступ до ресурсів Інтернет;
- Індивідуальні та ... Читати далі »
Переглядів: 368 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.10.2014 | Коментарі (0)

     6 жовтня 2014 р. бібліотекарі ПШБ с. Борове провели вечір поезії «Поети Рівненщини – ювіляри року» (Н.Диб’як, А.Войнарович).
     До заходу була оформлена виставка книг про творчість Анни Войнарович та Неоніли  Дибяк та їхні твори «Таланти рідного краю».
     В ході заходу присутніх знайомили з  життєвим та творчим шляхом рівненських поетес.
     Учасники вечора поезії також читали твори відомих рівненських авторів – ювілярів.
Довгаль В.


Переглядів: 520 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.10.2014 | Коментарі (0)

Податковий календар на жовтень 2014 року
 
15 жовтня (середа)
     Останній день сплати:
- збору за провадження торговельної діяльності, діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями (з придбанням торгового патенту) за листопад 2014 року.
     Останній день подання звітності:
- звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма № ЗВР-1) за вересень 2014 року, якщо не передбачено подання інформації по дротових або бездротових каналах зв'язку; довідки про використані розрахункові книжки.
 
20 жовтня (понеділок)
     Останній день сплати:
- авансового внеску з єдиного податку за жовтень 2014 року платниками, віднесеними до 1 та 2 груп;
- єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування роботодавцями за вересень 2014 року;
Переглядів: 367 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

     29 вересня 2014 р. бібліотекарі ПШБ с.Борове провели інформаційну годину «З книгою жити – добро творити».
     До заходу була оформлена книжкова виставка «Пишаємось твоєю славою». Виставка книг про Т.Г.Шевченка та його твори, бо під час заходу ми згадували і про цього великого генія українського народу.
     Зі вступним словом і в ході заходу, крім ведучих, захід вела бібліотекар. Ведучі знайомили присутніх з історією створення книги, який  шлях пройшла книга з найдавніших часів до наших днів.
     Діти читали вірші про книги, їх роль у житті кожної людини, співали пісні про книгу.
     Для присутніх була показана сценка, в якій взяли участь Королева-Книга та всім відомий книжковий герой  Незнайко.
     Під час заходу звучали прислів’я та приказки про книгу. Була проведена вікторина «Хто більше знає про книгу?».
      Переможці вікторини були нагороджені призами.
Світлана Фоменко, Валентина Довгаль.


Переглядів: 380 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

     
     Днями в ПШБ с. Борове пройшла зустріч з цікавими людьми с. Борове, а саме шанованою жителькою села, відмінником народної освіти України Литвин Ганною Олександрівною.
     Людина з великої літери. Найкраща матуся, дружина. Ніжна, добра, турботлива бабуся. Вірна подруга, учитель, який віддав серце дітям… Всі ці слова про Ганну Олександрівну Литвин, яка 42 роки свого життя присвятила школі. Пройшла педагогічний шлях, працюючи вчителем, педагогом-організатором, заступником з навчально-виховної роботи, 15 років очолювала педагогічний колектив Борівської ЗОШ. У часи її керівництва вчителі ходили на роботу як на свято. Ганна Олександрівна вчила мудро жити не тільки дітей, а й учителів.
     Та, попри зайнятість на освітній ниві, сімейні турботи, домашнє господарство, пані Ганна знаходить час і для свого хобі, а, це вишивка.
 Якщо людина хоче вишивати,
Знайдеться в неї голка, нитка, час…
Зуміє ... Читати далі »
Переглядів: 415 | Додав: WWWWW_W | Дата: 26.09.2014 | Коментарі (0)

     До 120 річниці від дня народження відомого українського письменника і кінорежисера Олександра Довженка в ПШБ с. Борове відбулася літературна година «Життєвий і творчий шлях О. Довженка».
     До заходу оформлена книжкова виставка творів письменника.
     В ході заходу ведучі розповідали присутнім про видатну людину ХХ століття, його життя і творчі здобутки у сфері письменництва та кінорежисури. Про роль О. Довженка для розвитку української літератури,  кіно.
Довгаль В.В.
Переглядів: 556 | Додав: WWWWW_W | Дата: 26.09.2014 | Коментарі (0)

     Передумовою написання проекту стали мої візити на тренінгові заняття по програмі «Бібліоміст» - навчання позитивних змін у бібліотеках, також візит в м. Бари Вінницької області - отриманий досвід, як просувати інтереси бібліотек при розробці рецепту розвитку галузі культури та духовного відродження. Приємне і корисне в написанні проекту отримала у м. Львові, обласній бібліотеці, відвідавши тренінг «Партнерство Бізнесу та бібліотек».
     Проект «Незамінний помічник» дасть можливість використовувати інформаційні технології для громади села. Адже, за допомогою нетбука, проектора, мультимедійної дошки можна проводити різні масові заходи, починаючи з переглядів мультфільмів, ігор до краєзнавчих годин, відео презентацій. Користувачам діткам наприклад, особливо подобається великий екран на якому можна дивитися мультфільми, кінофільми, як у кінозалах. Тут кожна дитина може знайти собі заняття.
     Колектив ПШБ с. Борове щиро дякує директору ПРАТ «Реноме» Гладкевич Надії Федорівні, ви робите гарну справу благодійність і здійснюєте мрії. Координатору Тинник Олені Федорівні за допомогу в реалізації проекту «Незамінний помічник». Хай доля удачу на крилах несе. Благополуччя зичимо вам.
     Щиро дякуємо усім партнерам. Я зрозуміла просту істину: «Чим більше віддаєш людям, тим більше повертається». 
Світлана Фоменко


Переглядів: 445 | Додав: WWWWW_W | Дата: 26.09.2014 | Коментарі (0)

     Актив  ПШБ с. Борове (шкільний відділ) підготував і провів обговорення книги В.Чорновола та Б. Пенсона ”Хроніка таборових буднів", яке пройшло 23 вересня в приміщенні бібліотеки.
     Валентина Миколаївна  запропонувала читачам збірку самвидавних документів, які в 1974-1975 роках народились у Владимирській в’язниці та в Мордовських і Пермських таборах. Їх авторами є політичні  в’язні Радянського Союзу. В книжці розкриваються умови безправ’я і насильства у в’язницях СРСР, становище політичних в’язнів, переслідування за переконання. Читаючи написане у збірці не можна не відчути промені надії на краще майбутнє. Хроніка  українського опору, спогади про "мажора мордовських зон", як автор нарік Чорновола, подані з симпатією й журналістською точністю.  Сказане певною мірою стосується і книги Михайла Хейфенца ”Украинские силуэты ".
Валентина Єремейчук
Переглядів: 487 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

     29 серпня бібліотекар шкільного відділу Валентина Єремейчук на зустрічі з педагогічним колективом школи ознайомила присутніх з матеріалами на допомогу навчально-виховному процесу, якими можна скористатись в бібліотеці. Також, звернула увагу, що на веб-сайті бібліотеки розміщується Збірка матеріалів до Першого уроку 2014/2015 навчального року "Україна – єдина країна". Використовуючи мультимедійну дошку розповіла педагогічному колективові про сайт "Освітній навігатор" ознайомивши з основними розділами сайту, який забезпечує функціонування інформаційно-освітнього середовища на допомогу педагогам, учням і батькам. Також Валентина Миколаївна запропонувала вчителям, які мають власні напрацювання (конспекти уроків, науково-дослідні роботи) презентувати їх на сайті "Освітній навігатор".
Валентина Єремейчук
Переглядів: 524 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.09.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 27 28 »