Бібліотека-філія                      с.Борове

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 218
Друзі сайту






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», портал ridna.ua з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка в рамках проекту «Твій Шевченко»  оголошують конкурс на тему «Словами Шевченка про сучасну Україну».

Взяти участь у конкурсі запрошуємо школярів та студентів України.

До 30 січня 2014 року включно на електронну адресу ridna.shevchenko@gmail.com надсилайте свої роздуми у будь-якій формі щодо того, якими словами Тараса Шевченка, на Вашу думку, можна якнайкраще охарактеризувати сучасну Україну.

Переможці конкурсу отримають подарунки від Фонду «Рідна країна», зокрема, «Український щорічник -2014» та набір «шевченківських закладок», присвячених до 200-річчя Шевченка.

Кращі роботи будуть опубліковані на сайті www.ridna.ua

У листі формату MS Word обов’язково вкажіть своє ім’я та повну поштову адресу.
«Рідна країна»
 
Джерела:
Переглядів: 406 | Додав: WWWWW_W | Дата: 04.12.2013 | Коментарі (0)

Нещодавно у Борівській ЗОШ 1- 3 ступенів пройшов конкурс на «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу». Провели його вчитель української мови і літератури Сорока О.І. та бібліотекар школи Єремейчук В.М.

Набравши найбільшу кількість балів переможцем конкурсу стала учениця 5-а класу Крук Тетяна. Далі Тетянка приймала участь в районному етапі конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» на якому також здобула перемогу.

За перемогу у конкурсі наша Тетянка Крук нагороджена «Подякою» від Відділу освіти за перемогу у районному етапі конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу».

Щиро вітаємо нашу Тетяночку з перемогою.

Валентина Єремейчук.




Переглядів: 395 | Додав: WWWWW_W | Дата: 04.12.2013 | Коментарі (0)

З вересня 2013 р. до травня 2014 р. діти та молодь України змагатимуться за призи, грошові премії, путівку до Артеку та звання найкращих юних художників.

Ці "змагання" пензлів й олівців - національний конкурс-виставка дитячо-юнацьких малюнків "Краса та розум України", який відбувається протягом 2013/2014 навчального року на території всієї країни в рамках щорічного некомерційного культурно-мистецького проекту - Художня Премія серед учнів і шкіл "Золотий Пензлик".

Учні та вихованці віком від 6 до 17 років всіх середніх освітніх закладів поборються за звання кращих юних художників та художниць за номінаціями:


- "Краса та велич України" (архітектура, природа),
- "Україна - європейська країна",
- "Я - майбутній банкір",
- "Я і наука".

12 переможців (по 3 призових місця за 4 номінаціями), яких обере Експертна Рада з числа провідних художників, арт-психологів та дизайнерів, отримають цінні призи, відзнаки та грошові премії від 200 до 400грн кожен та кожна, а най-найкращі юні художник чи художниця року додатково отримає безкоштовну путівку до МДЦ "Артек".

Позмагаються за подарунки поміж собою й навчальні заклади - "найактивніша міська школа", "найактивніша сільська школа" та "найактивніший притулок/інтернат" 2013/2014н.р. також отримають цінні призи та відзнаки, а їхні директори - особисто по сучасному планшетному комп'ютеру.

Окрім того, "найактивніша сільська школа" додатково отримає набір фарб та колорантів "Caparol" для ремонту та/чи оздоблення свого кабінету малювання.

Участь в проек ... Читати далі »

Переглядів: 397 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

Бібліотека є тим  публічним закладом  що пропонує громаді цілу низку корисних послуг і приваблює жителів села.

Світланою Фоменко, бібліотекарем Борівської ПШБ проведений тренінг-навчання з працівниками  сільської ради  «Доступ до електронного урядування в бібліотеці». Тренінг-навчання проходив на базі сільської ради, на ньому були присутні землевпорядник  сільської ради Кляпко .В.С., діловод Павлушенко .Н.Б, бухгалтер  Єремейчук Н.В.

Під час тренінгу представники сільської ради віртуально подорожували та вчились шукати офіційну і правову інформацію на сайтах  Верховної ради,  Урядовий портал  на сайті Президента  України  та  Законодавство України, Рівненської обласної державної адміністрації, Рокитнівської районної державної адміністрації, Рокитнівської районної ради. Також, як перевірити інформацію про земельну власність у електронному кадастрі. Бібліотекар ознайомила присутніх які в бібліотеці оформлені папки в рамках Пункту Доступу Громадян (ПДГ) до офіційної інформації в  електронному  варіанті.

Метою цих навчань є створення та надання вільного доступу до інформаційних ресурсів органів місцевого самоврядування, та інших матеріалів.

Світлана Фоменко.



Переглядів: 457 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.11.2013 | Коментарі (0)

13.11.2013 року в Борівський  ПШБ  проведена історична година  «Оживай дух козацький».

До заходу  була оформлена книжкова  виставка «А ми тую козацькую славу не забудем».

Зі вступним словом  виступила бібліотекар, яка розповіла присутнім хто такі козаки, коли і як виникла  Січ - козацька республіка .

Далі ведучі  розповідали про життя козацьке, чому найбільшу увагу  приділяли козаки, про героїзм цих людей у боротьбі з ворогами. Знайомили присутніх з життям та діяльністю найвідоміших гетьманів України .

Читці читали вірші про козаків, їх героїзм.

Переглядів: 436 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.11.2013 | Коментарі (0)

     На  базі Борівської ПШБ пройшла презентація книги А. Примака "Таємниці поліського краю" за участю самого автора. На заході було присутньо багато гостей особливо бібліотекарів зі всього району. Захід був приурочений до семінару бібліотекарів. Бібліотекар Єремейчук В.М. ознайомила присутніх з новою книгою нашого земляка А. Примака. Актив бібліотеки вів презентацію. Під час заходу гості мали можливість поспілкуватися з автором книги та почути відгуки школярів про прочитану книгу. Презентація супроводжувалася піснями, віршами про рідний край.
Валентина Єремейчук.




Переглядів: 493 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.11.2013 | Коментарі (0)

Інформаційна година "Світ сучасних професій" пройшла 23 жовтня 2013 року в шкільній бібліотеці для учнів 10 класу.

Під час заходу бібліотекар Єремейчук В.М. ознайомила старшокласників зі світом сучасних професій і вказала джерела, де можна отримати більш детальну інформацію.

Звичайно під час проведення години не обійшлося без допомоги комп’ютерної техніки програми "Бібліоміст".

Валентина Єремейчук.
Переглядів: 452 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.11.2013 | Коментарі (0)

Друзі!
 До  Вашої уваги список книг, які надійшли до фонду нашої бібліотеки.
Корисного Вам читання!

1. Али С. Проданная замуйс
2. Гуцало Є. Сім "я дикої качки
3. Дашвар Л. Село не люди
4. Карпа І. Супермаркет самотності
5. Кобилянська О. В неділю рано зілля копала
6. Коєльо П. Подобно реке...
Переглядів: 439 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.10.2013 | Коментарі (0)

В читальному залі шкільного відділу Борівської ПШБ проведена година роздумів "Яка то святість мамина любов". Захід присвячений творчості великого гуманіста і добротворця В.Сухомлинського, видатного педагога, який своє серце віддав дітям.

 Захід розпочала бібліотекар Єремейчук В. Актив бібліотеки підготував розповіді про життя і творчість педагога. Особливе місце в його сім'ї приділялося культу Матері. Мати - берегиня роду людського. Валентина Миколаївна показала книгу "Таємниця віків" де зібрані всі перлини народної мудрості "ваше завдання прочитати прислів'я про школу і пояснити його значення". Діти виконували завдання. Звучить пісня "Чорнобривці". На завершення заходу була представлена презентація "Життя і творчість В.Сухомлинського"

Валентина Єремейчук
Переглядів: 417 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.10.2013 | Коментарі (0)

Мета заходу: Прищеплювати любов до природи, охороняти і берегти птахів.

По темі у бібліотеці оформлена виставка "Птахи - наші друзі".

Читання розпочала бібліотекар вступним словом про те, що становище більшості птахів у нашій країні є загрозливим. Вони потребують захисту і охорони. У нашій шкільній бібліотеці є багато книг, в яких ви зможете прочитати про птахів.

Діти підготували цікаві історії  з книжок; зачитали уривки з творів про птахів. Потім за малюнками діти розгадували кросворд.

На кінець заходу діти виконали пісні про птахів.

Валентина Єеремейчук.
Переглядів: 437 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.09.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 22 23 24 25 26 27 28 »