Бібліотека-філія                      с.Борове

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 218
Друзі сайту






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Січень » 26 » Книжкові новинки у фонді!
11:50
Книжкові новинки у фонді!
Друзі!
До  Вашої уваги нові надходження книг, що надійшли до фонду нашої бібліотеки.
Корисного Вам читання!
 
Вилар Симона
Леди-послушница : роман /Симона Вилар ; предисл. Е. Дво­рецкой. — 2-е изд. Харьков : Книжный Клуб «Клуб Семей­ного Досуга» ; Белгород: ООО «Книжный клуб "Клуб семей­ного досуга”», 2014. — 576 с.

     За часів громадянських воєн ХІІ ст. великородні наречені були цінним трофеєм, і на їхні почуття до обранця не зважали. Найвродливіша та найзнатніша дівчина в Англії, Мілдред Ґронвудська, ризикує на собі відчути всі жахи свавілля принців крові! Лише заміжня жінка може уникнути інтриг і небезпек, але горда красуня бачить захисника у безвісному бродязі, який завоював її серце, не наважуючись домагатися її руки.

Дереш Л.
Трохи пітьми : роман / Любко Дереш. — 2-ге вид. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. — 384 с.: іл.
 
     Улітку на далекій полонині Шипіт у Карпатах відбувається молодіжний з’їзд неформалів. Сюди приїжджає Гер, у якого є домовленість із невідомими людьми: вони мають приїхати, аби організувати фестиваль у фестивалі — зустріч самогуб­ців. Упродовж двох днів збираються шестеро майбутніх мерців: юна мазохістка, екстрасенс-невдаха, двійко дівчат із фобією переслідування, розчарований моло­дий програміст і Гер панк та алхімік з глибокою душевною травмою. Незрозу­мілі, несподівані події, герої-неформали, танці навколо вогнища, сеанси «шаманотерапії» не залишають часу на роздуми, вони спадають на всіх без винятку «самогубців», призводячи до драматичного фіналу.
 
Дністровий А.
Сніданок на снігу : збірка / Анатолій Дністровий ; передм. Т. Трофименко. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейно­го Дозвілля», 2014. — 288 с.

     Коли пішов великий сніг, у всьому світі залишились тільки Він та Во­на. Серед білого безмежжя вони пізнали одне одного та зрозуміли, що життя не має сенсу, якщо вони не разом. І навіть коли Сніговий полон скін­чився, це не стало кінцем. Це був початок нового життя. 

Карпа І.
Піца «Гімалаї» / Ірена Карпа ; передм. Ю. Іздрика ; худож. Muri. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2013. — 400 с.: кольор. іл.

     Ранок застає Редьку в ліжку з лептопом: вам лист! Хтось по той бік монітора радить їй відчинити — дзвінок у двері, а за тими дверима... не­сподіване здійснення Редьчиної мрії про мандри — дорогий GPS-навігатор: якщо повернути до магазину, грошей вистачить на заповітний квиток до Індії... Сестра Соня скидає героїню з небес на землю: краще б на роботу влаштувалася — он хоч піцу доставляти. Тільки от у Редьки, во­чевидь, у крові дзен-туризм. Одна коробка з італійським їдлом стає для дівчини справжньою скринькою Пандори, і тепер вже інстинкт само­збереження жене її від київської піцерії через Ляйпціґ до Гімалаїв. Піцу замовляли? А нове життя?

Корній Дара
Тому, що ти є / Дара Корній ; передм. М. Іванцовоі. - Хар­ків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. - 240 с.
 
     Перед лицем справжнього кохання навіть суворий поганський Числобог може перетворитися на такого собі Амура! Є жінка, життя якої добігає кін­ця. Є чоловік, для якого вона і є життя. І є кімната номер ∞, з якої їхнє жит­тя почнеться спочатку, майже спочатку...
 
Соло для Соломії : роман / Володимир Лис ; передм. Т. Прохаська. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. - 368 с.
 
     Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засуджен­ня оточуючих... Карколомні події XX століття — війна, примусова колективізація — події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та у межах історії кра­їни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, окрім чисел. А як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?
 
Фортеця для серця : роман/ Олена Печорна; передм. Н. Шев­ченко. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. — 368 с.

     Після загибелі батька та зникнення матері маленька Леся Райська опинила­ся в селі у бабусі, яка була їй не дуже рада. Дівчинка вірила, що колись мама по­вернеться... Єдиною втіхою самотньої дитини стало малювання — Леся мала не­абиякий хист... але ніхто в селі цього не розумів. Уже доросла, Леся залишилася так само нетутешньою для односельців. Вона вміла намалювати сніг, дощі найзаповітнішу мрію — та не могла стати для них більш зрозумілою. Одне слово — художниця! Та доля веде дівчину тільки їй одній знаними шляхами, і рано чи піз­но до Лесі прийде і радість визнання, і справжнє кохання, і сенс життя...
 
Подвійна гра в чотири руки : роман / Ірен Роздобудь­ко ; передм. В. Марченка ; худож. А. Печенізький — Хар­ків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. — 224 с.: іл.
 
     Юна Марія Гурчик обожнює дві речі: детективи доктора Шерлата роз­слідування загадкових злочинів. Ось і цього разу норовлива генераль­ська дочка не може відмовитись від нової справи! Убито талановитого інженера, а з його дому викрадено креслення нової моделі аероплана. Ниточка розслідування приводить Мусю до пароплава «Цариця Дніпра». Десь на його палубі серед респектабельних пасажирів зачаївся вбивця... Не вагаючись, відчайдушна дівчина вирушає у смертельно небезпечний круїз. Під підозрою всі! Та не всі виживуть...
 
Талан С.
Розколоте небо : роман / Світлана Талан ; передм. О. Хвостової. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. – 352с.
 
     Україна, 1930-ті роки. Варя виросла в заможній родині, у якій вміли та любили працювати, тому й господарство мали міцне. Але прийшли інші, лихі часи. Почалася колективізація, і все, що люди заробили своїм потом, потрібно було віддати… Хіба ж хто знав, яка страшна біда чекає на ці щедрі землі? Годі було уявити, що голодна смерть спустошить все навколо. Втративши чоловіка, родичів, Варя залишилась сама з маленькими дітьми. Хто зможе їх врятувати?
 
Шевченко Н.
Подвійні міражі : роман / Наталка Шевченко ; передм. В. Гранецької . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2013. — 272 с.
 
     Від початку ця поїздка здавалася незвичайною. Семеро пасажирів у одно­му автобусі їдуть у невідомому їм напрямку. Водій наче вміє читати думки і по­водиться вкрай підозріло. Згодом те, що жахало, викликає справжню паніку, адже вони стали учасниками таємничої гри, яка буквально змінить їхні долі. Але коли тобі випадає така можливість — це везіння чи прокляття? І ніч три­ває нескінченно довго, вимагаючи кривавої жертви. Та чи вдасться їм самим обрати свою долю, якщо за них це намагаються зробити інші?

Стефаник В.С.
Камінний хрест / В. С. Стефаник; післямова і ко­ментарі Р. В. Піхманця; худож.-оформлювач О. Д. Кононученко. — Харків: Фоліо, 2013. — 171 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ, літ-ри).

     Василь Стефаник (1871—1936) — відомий український пись­менник, майстер новели. У його реалістичних, самобутніх соці­ально-психологічних творах постають правдиві картини життя західноукраїнських трудящих кінця XIX — початку XX століття, трагедії і драми бідняків, що позбувалися землі, праці, покидали рідні місця і змушені були емігрувати за океан або гинути від голоду й хвороб.
До видання увійшли новели та оповідання В. Стефаника.
 
Карпенко-Карий I. К.
Сто тисяч; Хазяїн: комедії / Іван Карпенко-Карий; післямова та прим. Т. М. Панасенко; худож.-оформлювач О. Д. Кононученко. — Харків: Фоліо, 2014. — 141 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ, літ-ри).

     Іван Карпенко-Карий (1845—1907) — видатний український драматург, якого І. Франко назвав «одним із батьків новочасного українського театру». Драматична майстерність Карпенка-Карого дозволяла йому з великим успіхом виступати в усіх класичних жан­рах. Та найвищого рівня він досяг у комедії, що була справжньою творчою стихією митця. Комедії «Сто тисяч» і «Хазяїн», як і інші п’єси Карпенка-Карго, не втратили своєї цінності сьогодні, були та залишаються гордістю національної театральної культури.
 
Марко Вовчок.
Маруся. Інститутка: оповідання / Марко Вовчок; післямова Т. М. Панасенко; худож.-оформлювач О. Д. Кононученко. — Харків: Фоліо, 2013. — 156 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ, літ-ри).

     Марка Вовчка (літературний псевдонім Марії Олександрівни Вілінської, 1833—1907) справедливо називають літературною донькою Т. Шевченка. Твори письменниці відіграли провідну роль у становленні української реалістичної прози. Найвищого мистецького рівня вона досягає у зображенні трагічної долі жінки-кріпачки, яка в тогочасному суспільстві зазнала найбільшого приниження й безправ’я. Цей образ посідає центральне місце в багатьох оповіданнях письменниці.
     До видання увійшли твори письменниці, написані російською мовою (оповідання «Маруся»), а також народні оповідання «Отець Андрій», «Інститутка» й «Максим Тримач».
 
Кафка Ф.
Вибрані твори: Процес. Вирок. Перевтілення. Голодо-майстер / Пер. з нім. П. Таращука, Є. Поповича: Для ст. шк. віку / Упоряд. та приміт. Є. Волощук, передм. Д. Затонського. - К: Генеза, 2004. - 288 с.: іл. - (Нова шк. б-ка. Перлини світ, л-ри).
 
     До книжки увійшли роман «Процес» та вершинні оповідання австрійського письменника Ф. Кафки, який вважається одним із «батьків» модерністської прози.
     Твори цього митця вирізняються глибиною філософського осмислення людського буття, гротескною образністю, несподіва­ними поєднаннями фантастичного та буденного, трагічного та іронічного.
     Видання адресоване школярам, студентам філологічних факультетів, учителям-філологам і всім, хто цікавиться зарубіжною літературою.
Переглядів: 428 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: