Бібліотека-філія                      с.Борове

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 218
Друзі сайту






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
     11 березня 2013 року у читальному залі публічної бібліотеки Борівської ПШБ проведена літературно-музичної композиція «Пишаємось твоєю славою» (до 199 річниці з дня народження Т.Г.Шевченка).
     До заходу була оформлена книжкова виставка «Сторінками життя Великого Кобзаря».
     Зі вступним словом виступила бібліотекар.
     Ведучі заходу знайомили присутніх з життєвим і творчим шляхом поета, яке значення мають твори Тараса Шевченка для кожного українця, особливо всесвітньовідомий його «Кобзар», який є настільною книгою багатьох українців і не тільки українців.
     Читцями читалися вірші про геніального поета і його твори, співали пісень на слова поета.
     Проводилася також вікторина «Знавці творів Тараса Шевченка»
     Переможці вікторини були нагороджені подарунками.
Світлана Фоменко
Переглядів: 850 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.03.2013 | Коментарі (0)

     22 лютого в Борівській ПШБ був проведений перший етап конкурсу «Найкращий читач України - 2013» серед читачів бібліотеки, які навчаються в 6-7 кл.
     Учасники конкурсу представляли присутнім свою улюблену книгу, висловлювали особисті враження від прочитаного твору, розповідали чому саме їм сподобалась дана книга, чому навчає, до чого закликає зміст твору.
     В кінці заходу журі конкурсу оголосили підсумки конкурсу і назвали переможців, які були нагороджені грамотами і подарунками.
Світлана Фоменко
Переглядів: 406 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.02.2013 | Коментарі (0)

15 лютого 2013 року бібліотекарем шкільного відділу  Валентиною Єремейчук проведено урок-реквієм «Афганістан – ти серця мого біль… »

Цей день назавжди залишиться для нас із вами затьмареним гіркотою втрат і осяяним сонцем виводу наших військ з Афганістану. Ми зібралися тут для того, щоб памятати, воїнів-афганців тих хто воював і не повернувся із цієї несправедливої війни… Цими словами бібліотекар шкільного відділу Єремейчук В.М. розпочала незвичайний урок з учнями 9-го класу. На уроці звучали поезії Олександра Стовби, які він написав виконуючи інтернаціональний обов’язок в Афганістані. Багато було зачитано прикладів з його короткого, але такого героїчного життя. Діти сприйняли цей урок, як повчальний і багато з них хотіли б бути схожими на Олександра Стовбу.

Валентина Єремейчук
Переглядів: 506 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.02.2013 | Коментарі (0)

     Борівська публічно-шкільна бібліотека один раз у квартал проводить таку форму роботи – як голосні читання для читачів молодшого шкільного віку.
     Для проведення читань бібліотекар відбирає літературу для читання. Підбираються казки та оповідання. Діти люблять цю форму роботи, тому з задоволенням беруть у ній активну участь. Читання проходять у вигляді конкурсу. Хто з учасників серед даної вікової категорії читає найкраще – отримує нагороду. Це є для них як заохочення, кожен хоче прочитати краще за свого товариша, тому беруть книги в бібліотеці, бо хто більше читає – той більше знає, і техніка читання у тієї дитини краща ніж у тих, хто не любить читати. В кінці заходу проходить обговорення прочитаного.
Переглядів: 2230 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.02.2013 | Коментарі (0)

     28 січня в приміщенні Борівської ПШБ була проведена інформаційна година «Жнива скорботи» приурочена дню памяті жертв голокосту. До заходу була оформлена книжкова виставка «Біль голокосту через власне серце».
     Зі вступним словом виступила бібліотекар.      Учасники заходу знайомили присутніх із цими страшними сторінками в історії України. Читці читали вірші про голодні роки в нашій державі в 30-х роках 20 століття.
Підготувала Світлана Фоменко


Переглядів: 708 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.02.2013 | Коментарі (0)

… «Посередині – стовбур літ,
А обабоки  - крона
Посередині – вічний слід
Від колиски – до скону»
     
     Ці слова належать Василеві Стусу. Його поезія – то сама правда, живий нерв України, її безталанна  доле. Щедро обдарований, чесний і наполегливий він міг би стати не лише великим поетом, а й глибоким літературознавцем, але його виключили з аспірантури, бо разом з критиком Дзюбою  4 жовтня 1966 р в кінотеатрі «Україна» після перегляду кінофільму «Тіні забутих предків» Стус звернувся до громадськості з протестом проти арештів творчої та наукової інтелігенції України». Цими словами бібліотекар шкільного відділу  Єремейчук В.М. 08 січня2013 року розпочала літературну годину до 75 річчя з дня народження В.Стуса. Старшокласники підготували розповіді про нелегкий шлях поета-борця. Лірика Стуса в  радянській періодиці майже не друкувалась за його життя. Декламатори прочитали поезії «Терпи, терпи – терпець тебе шліфує», «Сховатись від долі – не судилось…», «На колимськім морозі калина…», «Як добре те, що смерті не боюсь я…».
     На кінець заходу учні запалюють свічки, стають півколом. Звучить притишена мелодія пісні «Ти моя Україна». Свічки загасають…
Валентина Єремейчук.
Переглядів: 629 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.02.2013 | Коментарі (0)

     08 січня 2013 р. Борівською ПШБ була проведена літературна година «Христос Рождається! Славімо Його». Цей дохід був підготовлений і проведений бібліотекою для людей похилого віку. Працівник бібліотеки разом з волонтерами привітали зі святом Різдва Христового людей похилого віку на дому. Для них діти читали вірші про народження Спасителя світу та співали різні чудові колядки.
     Наші підопічні були дуже раді цим нашим привітанням і в подяку, в свою чергу, сказали багато гарних, добрих побажань для відвідувачів.
Переглядів: 528 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.02.2013 | Коментарі (0)

Шановні користувачі!
Просимо звернути увагу на періодичні видання, які передплатила
Борівська публічно-шкільна бібліотека
на І півріччя 2013 року
 

Газети:
1. Новини Рокитнівщини
2. Вільне слово
3. Здоров’я і довголіття
4. Журавлик
5. Журавлик ш/в
6. Порадниця
7. Голос України
 
Журнали:
1. Позакласний час
Переглядів: 497 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.01.2013 | Коментарі (0)

     З 04 січня до 05 березня 2013 року регіональні центри оцінювання якості освіти здійснюватимуть реєстрацію учасників зовнішнього тестування 2013 року.
     Згідно з Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року, взяти участь у тестуванні зможуть тільки зареєстровані особи.
Шановні абітурієнти запрошуємо Вас зареєструватись на
ЗНО 2013 у нашій бібліотеці.
У нас Ви завжди отримаєте допомогу бібліотекаря та консультацію.
ЧЕКАЄМО НА ВАС!!!
Переглядів: 505 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.01.2013 | Коментарі (0)

     Захід проводився в шкільній бібліотеці 24 грудня для учнів 10-х та 11-х класів. Бібліотекар поставила за мету розширити знання учнів про життя та діяльність В’ячеслава Чорновола - героя України,борця за суверенність та соборність Української держави. На прикладі його життєвого шляху поглибити уявлення про розвиток національно-визвольного руху в Україні; формувати високі громадянські якості, патріотизм, повагу до нашої історії та її національних героїв.

   Захід розпочали ведучі Боюка Юрій , Крук Юлія, Кисорець Борис, Буднік Ірина (учні 11-Б класу)  під фонограму притишеного звучання пісні «Не нарікаю я на Бога» гурту «Кому вниз» . Учні за кроком крок розкривали його політичну діяльність починаючи з біографії до того фатального  25 березня 1999 року неподалік Борисполя коли злощасна  рука навперейми послала смертоносний камаз. На заході прозвучали поезії В.Стуса, які виконали Шеремет Ірина, Довгаль Вікторія та Ляшук Ірина. Закінчувалась година віршом  В.Стуса  «Сховатись од долі - не судилась» під звучання пісні гурту «Мандри» «Не спи моя рідна земле». Старшокласники задумливо мовчки покидали приміщення бібліотеки.

Валентина Єремейчук.


Переглядів: 474 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 »