Бібліотека-філія                      с.Борове

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 218
Друзі сайту






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

     Літературний  аукціон  казок О.С.Пушкіна був присвячений  215 річниці з дня народження поета, пройшов у шкільному відділі ПШБ с. Борове.

     Захід розпочала бібліотекар Валентина Єремейчук, яка ознайомила дітей з літературною творчістю Олександра Сергійовича  Пушкіна. Його твори об’єднують  людей різного віку, національностей, віросповідань, переводяться на  десятки мов світу. З його казками ми починаємо знайомитися, ще не навчившись читати. І сьогодні вам надається можливість показати свої знання. Правило аукціону: продається питання, плата за нього-правильна відповідь. Учні  5-тих класів  цікаво відповідали на поставлені питання. Приз  отримала  Кляпко Марина, яка найбільше купила лотів і отримала збірку  казок.

Валентина Єремейчук.

Переглядів: 444 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.06.2014 | Коментарі (0)

     6 червня  в шкільному відділі ПШБ с. Борове проведено  тренінг “Закон на сторожі дитинства“.  Захід  проводився для учнів 4-х класів. Бібліотекар Валентина Єремейчук розпочала тренінг  такими словами: ”Останнім часом погляди людей спрямовані до своєї історії,  словесності, культури. І якщо скласти маленькі батьківшини кожного з нас, то вийде одна наша велика держава-Україна. Ми любимо її, гордимося нею. Наша земля багата і щедра, ростуть квітучі сади і колосяться хліба“. Діти отримали завдання і написали свої відповіді про те, як ми знаємо свої права, виконуємо свої обов’язки. Крук Яна ознайомила учасників тренінгу з головною книгою України-Конституцією. У ній визначено права і свободи громадян України, а також їхні обов’язки. На закінчення заходу учні відгадували тематичні загадки.

Валентина Єремейчук

Переглядів: 424 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.06.2014 | Коментарі (0)

     2 червня в ПШБ с. Борове було проведено літературний вечір «Шевченкові  думки переживуть віки».

    До заходу була оформлена книжкова виставка творів Шевченка.

     Зі вступним словом виступила працівник бібліотеки.

    Під час заходу присутні почули цікаві вірші про відомого поета, слухали твори написані Тарасом Григоровичем, які декламували читачі бібліотеки. Ведучі заходу знайомили присутніх з життям і творчістю поета, про раніше невідомі сторінки його життя.

     Звучали пісні на слова Т.Г. Шевченка.

Переглядів: 417 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.06.2014 | Коментарі (0)

Порядок заповнення заголовної частини податкової накладної при постачанні неплатнику ПДВ

     Якщо платник податку на додану вартість постачає товари/послуги покупцю, який не зареєстрований як платник податку, чи постачає на експорт, чи здійснює операції у рахунок оплати праці фізичних осіб, що перебувають у трудових відносинах з ним, то заповнити податкову накладну він має з урахуванням таких особливостей:

      - у верхній лівій частині у полі «Усі примірники залишаються у продавця» оригіналу такої податкової накладної робиться відповідна помітка «Х» та зазначається відповідний тип причини, наприклад:

 - «02» – постачання неплатнику податку,

 - «03» – постачання товарів/послуг у рахунок оплати праці фізичним особам, які перебувають у трудових відносинах із платником податку,

 - «11» – складена за щоденними підсумками операцій;

 - у рядку «Особа (платник податку) – покупець» вказується  «Неплатник податку»;

 - рядки «Місцезнаходження (податкова адреса) покупця» та «Номер телефону» залишаються незаповненими;

 - у рядку «Індивідуальний податковий номер покупця» відображається умовний ІПН «400000000000».

            Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Мін доходів  у Рівненській області нагадує, що усі примірники (два) таких податкових накладних складаються в паперовому вигляді та залишаються і зберігаються (відповідно до законодавства) в особи, що їх склала.

            Відповідна норма передбачена п. 6, 10, 11 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30.01.2014 за № 185/24962.

Розмір єдиного внеску для осіб, які бажають брати участь у добровільній сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування змінено!

     З 1 травня 2014 року для осіб, які виявили бажання брати участь в одному з видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, змінено розмір єдиного внеску. Це стосується категорії осіб, зазначених в абзацах третьому - п’ятому частини першої статті 10 Закону України від 08 липня 2010 року №2464 „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування“, а саме:

... Читати далі »
Переглядів: 446 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.05.2014 | Коментарі (0)

     У шкільному відділі публічно-шкільної бібліотеки с. Борове відбулось святкування літературного ранку «Ласкаво просимо до країни Читалії».  

    Мета  заходу: прищепити дітям молодшого шкільного віку любов до книги, навчити думати, самостійно мислити і виховувати потребу у читанні, культуру  читання, бережливе ставлення до книги.

     Ранок розпочала бібліотекар школи, яка привітала маленьких  читачів у нашій бібліотеці, яка щороку приймає у свої лави нових і нових любителів книги. Наша країна Читалія надзвичайно велика.Тому в подорожі по ній ви навчитесь всьому: станете на час капітанами великих лайнерів, космонавтами, зустрінетесь з казковими героями, що читали ваші мами й тата, або й бабусі й дідусі. На заході діти декламували вірші, вислови, розповіді  звичайно, про книги, їхній дивний і неповторний світ, про який  великий поет І.Франко писав: <<Книги-морська глибина…  >>.

Єремейчук Валентина
 

Переглядів: 420 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

     У святкові Пасхальні дні  для дітей 3-7 класів в бібліотеці проведено літературний ранок «Воскресіння Христове».

    До заходу були підготовлені ікона Спасителя, паска, крашанки, свічка, квіти.

     Учасники заходу цікаво розповідали присутнім про значення Воскресіння Христового, вірші про Воскресіння про Воскресшого Христа, співали пісні на дану тематику.

     Присутні уважно слухали цю інформацію.
 

Переглядів: 389 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.04.2014 | Коментарі (0)

Про порядок сплати єдиного внеску фізичними особами – підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування!

      Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів у Рівненській області нагадує, що відповідно до положень Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є фізичні особи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування.

      Так, платники єдиного внеску, зокрема фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

      Звертаємо увагу, що підпунктом 2 пункту 4.6 розділу ІV Інструкції про порядок нарахування та сплати платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року № 455, платники єдиного внеску, зокрема, фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, можуть сплачувати єдиний внесок у вигляді авансового платежу в розмірі, який самостійно визначили, до 20 числа кожного місяця поточного кварталу. При цьому суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний квартал до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

      При цьому суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний квартал до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок. Зазначена категорія платників самостійно обчислює для себе суму єдиного внеску, яка не може бути менше мінімального страхового внеску на місяць (підпункт  1 пункту  4.6 розділу ІV Інструкції ).

Збір за першу реєстрацію транспортного засобу.

      Законом від 27.03.2014  №1166 «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» внесено зміни до ст. 234 «Збір за першу реєстрацію транспортного засобу», які набрали чинності з 01.04.2014 року.

     Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів нагадує, що згідно з нормами Податкового кодексу України платниками збору за першу реєстрацію транспортних засобів є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів, а саме: колісних транспортних засобів, суден, літаків та вертольотів. Для мотоциклів, легкових автомобілів, автобусів, тракторів та вантажних автомобілів базою оподаткування є об’єм циліндра двигуна в куб. сантиметрах; для легкових автомобілів, обладнаних електродвигуном – за потужністю двигуна в кВт; для суден, обладнаних двигуном – за потужністю двигуна в кВт, не обладнаних двигуном – за довжиною корпусу судна в сантиметрах; для літаків та вертольотів – за максимальною злітною масою. Сплачувати збір слід за місцем реєстрації транспортних засобів за ставками, які діють на день сплати.

     Також, слід зазначити, що від сплати збору звільняються легкові автомобілі для інвалідів з об'ємом циліндрів двигуна до 1500 куб. сантиметрів, що придбані за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України, транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів. У разі відчуження зазначених транспортних засобів, особи, які отримали такі транспортні засоби у власність, зобов'язані сплатити збір в загальному порядку.

     При першій реєстрації транспортних засобів в Україні платники збору зобов'язані пред'являти квитанції або платіжні доручення про сплату збору з відміткою банку, а платники, звільнені від сплати збору – відповідний документ, що дає право на користування такими пільгами.

     Порядок справляння збору за першу реєстрацію транспортного засобу визначений в розділі VІІ Податкового кодексу України.

Сума коштів, сплачена у звітному податковому році за періоди навчання наступного року, не включається до податкової знижки.

     Окремі громадяни - платники податку на доходи фізичних осіб мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Тобто можуть повернути частину податку, сплаченого протягом 2013 року із заробітної плати.

     До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

     Відповідно до п.п. 166.3.3 п.166.3 ст.166 Податкового кодексу України платник податку має прав ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Шановні друзі.

Щиро вітаємо усіх Вас з Світлими Великодніми Святами.

Нехай з Великоднем до Вашої оселі прийде здоров'я, любов, щастя, добробут,

душа нехай стає світлішою, серце пламеніє любов'ю, а помисли стануть щирими та добрими. Всіх Вам земних благ!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Переглядів: 371 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.04.2014 | Коментарі (0)

Друзі!

До  Вашої уваги нові надходження книг, що надійшли до фонду нашої бібліотеки.

Корисного Вам читання!

Серія  “Шкільна бібліотека”

      Серія  “Шкільна бібліотека” – це дібрані твори, що відповідають навчальним програмам, затвердженим Міністерством освіти і науки України: програмі з української, світової літератури, а також програмі інтегрованого курсу «Література (російська та світова)». Кожна книга цієї серії отримала гриф «Рекомендовано…» Міністерства освіти і науки України. Авторами передмов є видатні літературознавці та філологи, які мають науковий ступінь.


Вовчок Марко

Вибрані твори / Марко Вовчок ; передмова Ліпницької І. М. — К. : Шанс, 2013. — 224 с. — (Серія «Шкільна бібліотека»).

Книга містить відомі твори Марка Вовчка («Ведмідь», «Чорто­ва пригода», «Невільничка» тощо), вивчення яких передбачено чинною навчальною програмою з української літератури Міністер­ства освіти і науки України. До творів подано передмову, що ви­світлює життя і творчість письменниці. Наприкінці книги є при­мітки до кожного твору, що полегшує сприйняття тексту.

Видання розраховане на учнів, вчителів української мови та літератури і читачів, які цікавляться художньою літературою.

 

Карпенко-Карий І.

Сто тисяч ; Мартин Боруля / Іван Карпенко-Ка­рий ; передмова Задорожної С. В. — К. : Шанс, 2013. — 144 с. — (Серія «Шкільна бібліотека»).

Видання містить два відомі твори Івана Карпенка-Карого, вивчення яких передбачено чинною навчальною програмою з української літератури Міністерства освіти і науки України. До творів подано передмову, що висвітлює життя і творчість письменника. Наприкінці книги розміщено примітки до кожно­го твору, що полегшує сприйняття тексту.

Видання розраховане на учнів, вчителів української мови та літератури і читачів, які цікавляться художньою літературою.

 

Квітка-Основ’яненко Г.

Салдацький патрет ; Конотопська відьма ; Мару­ся / Григорій Квітка-Основ’яненко ; передмова Бори­сенко К. Г. — К. : Шанс, 2013. — 224 с. — (Серія «Шкільна бібліотека»).

Видання містить відомі твори Г. Квітки-Основ’яненка, вивчен­ня яких передбачено чинною навчальною програмою з української літератури Міністерства освіти і науки України. До творів подано передмову, що висвітлює життя і творчість письменника. Напри­кінці книги є примітки, що полегшує сприйняття тексту.

Видання розраховане на учнів, вчителів української мови та літератури і читачів, які цікавляться художньою літературою.

 

Кобилянська О,

Земля / Ольга Кобилянська ; передмова Паха­ренка В. І. — К. : Шанс, 2013. — 336 с. — (Серія «Шкільна бібліотека»).

... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: WWWWW_W | Дата: 11.04.2014 | Коментарі (0)

      4 квітня в ПШБ с. Борове було проведено вікторину з таких питань:

  • - Скільки років прожив Шевченко?;
  • - Прізвище пана, кріпаком якого був Шевченко?;
  •  Дата народження Т.Шевченка?;
  • Дата смерті Т.Шевченка?;
  •  Скільки років Тарас Григорович провів на засланні?;
  •  Як звали улюбленого діда Тараса Шевченка?;
  • Село в якому минуло дитинство поета?;
  •  Хто був першим учителем малювання Т. Шевченка?;
  • Учасником якої організації був Шевченко?.

      Зі вступним словом виступила бібліотекар Фоменко С.І. Також було задано багато інших запитань, на які активно відповідали діти. Була оформлена книжкова виставка Т.Г.Шевченка «Пишаємось твоєю славою».
 

Переглядів: 383 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 27 28 »