Бібліотека-філія                      с.Борове

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 218
Друзі сайту






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Бібліошопінг «Пригоди, подорожі фантастика» зібрав чимало любителів читати книжки на дану тематику. Кожен учасник розповідав про цікаву книгу і передавав естафету іншому учаснику, який розповідав про свою улюблену книгу і так всі бажаючі рекламували книги, які їм сподобалися про різні пригоди,фантастичні твори.

 

 

Переглядів: 399 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.07.2017 | Коментарі (0)

З задоволенням діти відвідують бібліотечні майстер – класи. У червні в бібліотеці було проведено майстер – клас «Нове життя-книгам», де присутні виготовляли із старих книжок, різні фігури, деякі, вони залишили в бібліотеці, деякі забрали додому, деякі занесли в свій клас на виставку.

 

Переглядів: 365 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.07.2017 | Коментарі (0)

«На всіх вітрилах помчимося в літо», під такою назвою проведено бібліопікнік, де розповідалося про чудову пору - літо, канікули, яких так чекають і люблять діти. Під час заходу, проводилися ігри і конкурси в примищенні бібліотеки і на подвір’ї.

З задоволенням діти брали участь у конкурсах «Шикування», «Танцювальний», «Знайди речі», «Любителі ламбади» та інші. Переможці отримували призи.

Переглядів: 353 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.07.2017 | Коментарі (0)

Цікаво та корисно  для юних громадян пройшла літературна година «Дитинство моє».

Під час заходу ведучі розповідали присутнім, що діти найдорожчий скарб, найбільше багатство Землі. Їх завжди повинна зігрівати любов близьких людей, щоб на їхніх личках розквітали радісні усмішки, щоб вони росли щасливими громадянами нашої країни. Держава дбає про дітей, -  найменших громадян України.

Дитина, як і будь-яка інша людина, має рівні права. Також ведучі розповідали про Конвенцію про права дитини, яка визнає, що діти є повноправними членами суспільства, які мають право на особливу турботу і захист.

Під час заходу звучали вірші про дитинство, мир, про батьків, які люблять своїх дітей, про різноманітний світ дитинства.

Переглядів: 370 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.07.2017 | Коментарі (0)

На початку першого літнього місяця до бібліотеки на гостину завітали вихованці старшої групи дитячого садочку «Берізка».

Протягом екскурсії бібліотекар Світлана Фоменко розповіла діткам про чудові можливості проведення вільного часу у бібліотеці, познайомила з чудовими казковими героями. Дітки з великим задоволенням та захватом переглядали книжечки, ознайомились з книжковою виставкою-інсталяцією «У світі казки чарівної.

Переглядів: 447 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.07.2017 | Коментарі (0)

З 1 червня по 30 вересня 2017 року проводиться Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Творчі канікули».

Мета Конкурсу — сприяння формуванню у дітей та підлітків патріотичних почуттів — любові до рідної природи, краю, Батьківщини; прищеплення любові до рідної мови; розвиток естетичної свідомості, здатності до творчої самореалізації, створення умов для реалізації творчих здібностей та талантів дітей.

У Конкурсі беруть участь діти з усіх областей України у 2-х вікових категоріях:

читачі-учні (вихованці) 11-13 років;

читачі-учні (вихованці) 14-18 років.

Конкурс проводиться у 7 номінаціях:

«Знайомтеся — це ми!»

«Так, я люблю Україну»

«Природа — джерело натхнення та краси»

«І в кожному із нас уже живе філософ!»

«Моя майбутня професія»

«Безмежний світ моєї уяви»

«Далі буде? Ні, «далі» — вже є!»

Конкурс проводиться у два тури:

перший – з 1 червня по 1 вересня на обласному рівні;

другий, підсумковий – з 1 вересня по 30 вересня в місті Києві.

Учасники Конкурсу кожної вікової категорії готують прозовий або поетичний твір, який за темою відповідає певній номінації.

Творчі роботи надсилаються на електронну адресу обласної бібліотеки для дітей в електронному вигляді обсягом не більше 10 сторінок у форматі Microsoft Word, шрифт – Times New Roman, 12 розмір, 1,5 міжрядковий інтервал, усі поля – 1,5 см, сторінки формату А-4. На розгляд Головнго журі до 1 вересня 2017 надсилається 14 робіт від кожної області (по 1 роботі-переможцю у кожній номінації для кожної вікової категорії) на електронну адресу Національної бібліотеки України для дітей nbudd@ukr.net

Учасники-автори зазначають свої дані (ПІБ, вік, домашню адресу, контактний телефон) на останній сторінці конкурсної роботи та прикріплюють своє фото у форматі JPG.

На Конкурс приймаються тільки індивідуальні роботи.

До участі у Конкурсі не допускаються роботи, які не відповідають умовам конкурсу.

Детальніше за посиланнями:

http://www.chl.kiev.ua/Default.aspx?id=8069

http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=8068

 

Переглядів: 317 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.06.2017 | Коментарі (0)

Літературний конкурс «Напишіть про мене книжку!» заснований у 2015 році видавництвом «Фонтан казок» із метою заохотити українських письменників до творення актуальних високохудожніх повістей для сучасних дітей і молодших підлітків – таких повістей, у героях яких сучасні українські діти й молодші підлітки «упізнавали б себе».

Із 2016 року конкурс проходить у двох номінаціях: «Книжка про мене» – для дітей середнього шкільного віку і «Добрі пригоди» – для дітей молодшого шкільного віку.

УМОВИ КОНКУРСУ ТА ВИМОГИ ДО КОНКУРСНИХ РУКОПИСІВ

До участі в конкурсі запрошуються українські письменники (громадяни України) – на рівних умовах як відомі автори, так і дебютанти. Єдине обмеження: на час подачі рукопису на конкурс авторові має виповнитися 18 років. Один автор може подавати на розгляд кілька творів, які відповідають умовам конкурсу, – кожен із цих творів розглядатиметься й оцінюватиметься окремо.

Конкурс проходить у двох номінаціях:

– «Добрі пригоди» – повісті для дітей молодшого шкільного віку;

– «Книжка про мене» – повісті для дітей середнього шкільного віку.

Загальні вимоги до тексту:

– за жанром це має бути повість або роман – себто цілісна історія, а не збірка оповідань чи казок;

– сюжет повісті може бути який завгодно – психологічний, казковий, містичний, фантастичний тощо, – важливо лише щоб він відповідав заявленому вікові читачів;

– повість має бути написана грамотною українською мовою; адміністратор конкурсу зобов’язаний знімати з розгляду твори, в яких адміністратор або принаймні один із членів журі помітить ознаки машинного перекладу;

– твір раніше не виходив окремою книжкою чи складовою книжки (публікація в літературних журналах, у тім числі електронних, усього твору чи його частини не є перешкодою для того, щоб подати твір на конкурс).

Спеціальні вимоги до тексту в номінації «Добрі пригоди»:

– читацька авдиторія твору – діти молодшого шкільного віку (6+);

– у центрі оповіді має бути яскравий, ефектний персонаж, ориґінальний художній образ, цікавий сучасній дитині молодшого шкільного віку і близький її світовідчуттю та способу мислення;

– обсяг тексту: від 50 тисяч комп’ютерних знаків із пробілами.

Спеціальні вимоги до тексту в номінації «Книжка про мене»:

– читацька авдиторія твору – діти середнього шкільного віку (9+);

– у центрі оповіді неодмінно має бути образ сучасної української дитини – її світ, її життя, її мрії і прагнення, її уявлення про майбутнє;

– обсяг тексту: від 100 тисяч комп’ютерних знаків із пробілами.

Правила оформлення та подачі рукопису

Конкурс стартує 20 травня 2017 року о 16.00 на «Дитячій сцені» Книжкового Арсеналу.
Рукописи приймаються на розгляд із 20 травня по 15 серпня 2017 року включно.
Подавати їх слід в електронному вигляді у форматі doc, docx, rtf або pdf на електронну адресу concurs@fontan-book.com . У темі листа неодмінно слід вказати номінацію: «Добрі пригоди» або «Книжка про мене».

Разом із текстом в окремому файлі такого ж формату автор подає відомості про себе, обов’язково: ім’я і прізвище та контактну інформацію – телефон і мейл. Увага: у файлі з текстом конкурсної повісті не слід вказувати жодних відомостей про автора!

Застереження
Авторам категорично заборонено у будь-який спосіб і під будь-яким приводом спілкуватися з членами журі про свої рукописи, зокрема й повідомляти їм про своє авторство того чи іншого рукопису – до оприлюднення офіційного висновку журі щодо цього рукопису. Порушення цієї умови призведе до зняття рукопису з розгляду.

... Читати далі »

Переглядів: 347 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.05.2017 | Коментарі (0)

В бібліотеці с. Борове відбулася зустріч мешканців села  з представниками косметичної і лікувальної компанії «Нове життя».

Працівник бібліотеки познайомила присутніх з представником фірми Євпат Мирославою Миколаївною, яка представляє фірму в нашому районі, вона розповіла присутнім про компанію, яка за результатами комплексного дослідження «Оцінка 360 градусів» серед підприємств, які працюють в України, згідно з критеріями Національного рейтингу якості товарів та послуг, визнана кращим підприємством України.

Під час зустрічі Мирослава Миколаївна ознайомила присутніх з деякими видами продукції фірми, розповіла, що у продукції компанії не містяться шкідливі, небезпечні або сумнівні інгредієнти. Всі компоненти препаратів мають тільки натуральне походження. Продукція компанії «Нове Життя» виготовлена з ефірних, рослинних олій, якісних екстрактів лікарських рослин. Учасники зустрічі з уважно слухали розповідь представника фірми і ознайомилися з представленою на заході продукцією фірми. Компанія працює за гаслом: «Оздоровлення української нації».

                                                     Світлана Фоменко

 Бібліотекар бібліотеки с.Борове.

 

Переглядів: 312 | Додав: WWWWW_W | Дата: 11.05.2017 | Коментарі (0)

Першого травня 2017 року розпочався міжнародний конкурс «Вікі любить Землю», покликаний зібрати світлини всіх заповідних територій. Громадська організація «Вікімедіа Україна» запрошує до української частини фотоконкурсу учасників та партнерів.

П’ять років тому, навесні 2013-го, конкурс, в якому цього року беруть участь 26 країн, стартував саме в Україні. Сьогодні «Wiki Loves Earth» — один із найбільших фотоконкурсів у світі, і ми дуже раді, що він був започаткований редакторами української Вікіпедії і багато українців попри всі негаразди, що їх переживає наша країна, щороку беруть у ньому участь. «Вікі любить Землю» вже перетворився на рух небайдужих до природоохоронної справи та фотофіксації об’єктів природно-заповідного фонду. Учасники діляться світлинами невідомих для широкого загалу місцин, де охороняється природа, завантажують під вільною ліцензією у Вікісховище, ілюструють ними статті у Вікіпедії та інших проектах.

Вперше цього року, фотографії тих об’єктів природно-заповідного фонду, які до початку конкурсу не мали фотографій Вікісховищі, отримують додатковий коефіцієнт при підведенні підсумків. Тож фотографи, які звернуть увагу на безсвітлинні об’єкти, відповідно до регламенту фотоконкурсу, мають втричі більше можливостей перемогти в кількісній номінації!

Участь у конкурсі є вільною та відкритою як для професійних фотографів, так і для любителів. Протягом травня всі охочі можуть подати фотографії власного авторства, зроблені у будь-який період часу. Влітку професійне журі визначить переможців у кількох номінаціях, а також обере 10 кращих робіт, які візьмуть участь у міжнародному етапі конкурсу.

Джерело:

http://wikilovesearth.org.ua/2017/04/fifth-contest-starts/

Переглядів: 348 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.05.2017 | Коментарі (0)

Христос Воістину Воскрес!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Ці величні слова лунають у ці дні повсюди, цими словами люди привітають один одного зі світлим святом Пасхи, Воскресіння Христового.

Воскресіння Христове - це одне з найдавніших і найсвітліших християнських свят. Воно святкується урочисто. Для християн - це найрадісніше і найурочистіше свято, бо воно дає нам надію, що через віру у воскреслого Ісуса Христа і ми воскреснемо і одержимо вічне життя.

Світлі й радісні дні Великодніх свят у нас на Україні стають ще більш радісними і величними від того, що наша мати - Україна, наша українська природа в ці дні воскресає, оживає від довгого зимового сну, ясне сонечко викликає до життя і першу травинку, і перші квіти, і першу зелень на деревах.

Святкували Христове Воскресіння у ці дні і в с.Борове. Працівники бібліотеки у співпраці з працівниками сільського будинку культури провели великоднє свято «Христос Воістину Воскрес».

Під час проведення заходу великодніми піснями, віршами учасники свята прославляли, величали воскреслого Ісуса Христа, який своїм воскресінням дав нам знищення смерті, зруйнування пекла, дав початок нового вічного життя.

Присутні також почули про земне життя Ісуса Христа, Спасителя світу, про його вчення, розп’яття на хресті і Його воскресіння на третій день після розп’яття.

На завершення свята учасники заходу обмінювалися крашанками, пригощалися солодощами, для них була розіграна святкова лотерея. Свято пройшло цікаво і радісно.

      Відкриймо серця ми сьогодні

      Хай радість у них розквіта

      Ген дзвони ,гудуть великодні

      Ходім прославляти Христа.

Нехай щастя, благополуччя завітають у ваші оселі, дорогі рокитнівчани, хай прийде мир на рідну землю.

Нехай світле свято розтопить усі біди і вселить у наші душі віру та надію на радісне життя. Здоров’я всім і добра!.

                                                                           Валентина Довгаль

                                                               Завідуюча бібліотекою с.Борове.

... Читати далі »

Переглядів: 398 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.04.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 27 28 »