Бібліотека-філія                      с.Борове

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 218
Друзі сайту






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Всеукраїнський конкурс проектів «МОЇ ПРАВА — МОЄ ЖИТТЯ» започатковано на виконання Указу Президента № 361\2017 від 14.11.2017 р. «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».

Основними завданнями Конкурсу є сприяння цивільному правовому захисту дитини, самореалізації дітей, розвиток інтелектуального потенціалу дітей України; запобігання та профілактика правопорушень з боку дітей, їхньої антисоціальної поведінки; консолідація українського суспільства; підвищення міжнародного авторитету України.

Метою Конкурсу є формування у дітей правової культури громадянина України, що складається зі свідомого ставлення до своїх прав і обов'язків перед суспільством і державою; ознайомлення дітей зі своїми правами, обов'язками та відповідальністю згідно з чинним законодавством України та Декларації ООН про права дитини; розвиток інтересу до правових відносин; сприяння поглибленню правових знань та формуванню правової свідомості — сукупності правових уявлень, поглядів, переконань і почуттів, що визначають ставлення особистості до вимог законів, регулюють її поведінку в конкретній правовій ситуації.

Учасники Конкурсу

Участь у Конкурсі беруть діти, що проживають в Україні, у двох вікових категоріях:

-           учні 7-9 класів від 13 до 15 років;

-           учні 10-11 класів від 15 до 18 років.

Конкурс проводиться у двох номінаціях: індивідуальні та колективні проекти.

Строки проведення Конкурсу

Конкурс проводиться з 1 квітня по 10 грудня2018 року у два тури:

-           перший — з 1 квітня по 1 вересня на обласному рівні;

-           другий, підсумковий — з 2 вересня по 10 грудня у м. Києві.

Більше про конкурс у Положенні.

ПОЛОЖЕННЯ

про всеукраїнський конкурс проектів

«МОЇ ПРАВА — МОЄ ЖИТТЯ»

 

Переглядів: 407 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.04.2018 | Коментарі (0)

Всеукраїнський конкурс-виставка дитячих малюнків «Сторінками книг Чингіза Айтматова».

Мета конкурсу – популяризація серед дітей літературної спадщини одного з найвідоміших діячів киргизької літератури – письменника Чингіза Айтматова, активізація пізнавальної діяльності дітей засобами образотворчого мистецтва, розширення знань про історію, культуру, літературу Киргизької Республіки, що сприятиме зміцненню добросусідських відношень між нашими країнами.

Завдання Конкурсу:

-        стимулювати розкриття творчих здібностей та талантів у підростаючого покоління;

-        розвинути самостійність та оригінальність у творчій діяльності;

-        викликати інтерес у дітей до киргизької історії, культури, літератури

Умови конкурсу:

На Конкурс надсилаються творчі роботи дітей, в яких власноруч, без допомоги батьків, буде зображено літературних героїв творів Ч.Айтматова.

Малюнки подаються на Конкурс у довільній живописній формі, виконані олівцями, пастеллю, олійними, акварельними, акриловими фарбами чи гуашшю.

Розмір роботи повинен відповідати формату А-3 (інші роботи не розглядаються). Згортання та згинання робіт не допускається.

Кожний учасник може подати на Конкурс не більше однієї роботи.

Учасники Конкурсу

У конкурсі беруть участь читачі-діти віком від 6 до17 років.

Конкурс проводиться за трьома віковими категоріями:

перша категорія – автори робіт віком від 6 до 9 років;

друга категорія – автори робіт віком від 10 до 13 років;

третя категорія – автори робіт віком від 14 до 17 років.

Строки проведення Конкурсу

Конкурс проводитиметься з 30 березня по 19 грудня 2018р у два тури:

перший — з 30 березня по 30 вересня на обласному рівні;

другий, підсумковий — з 1жовтня  по 31листопада у м. Києві.

Урочисте нагородження відбудеться 19 грудня 2018 року.

Конкурс проводиться за підтримки Посольства Киргизької Республіки в Україні. Організаційно-методичне забезпечення Конкурсу здійснює Національна бібліотека для України дітей.

Більше про конкурс у Положенні.

Положення

про Всеукраїнський конкурс-виставку дитячих малюнків

«Сторінками книг Чингіза Айтматова»

Детальніше за посиланням:

http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=8368

 

Переглядів: 373 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.04.2018 | Коментарі (0)

До Великодніх свят працівники бібліотеки-філії с. Борове для юних користувачів провели тематичний захід «І дзвін співає до небес: Христос Воскрес».

Мета заходу: познайомити з основними поняттями, пов′язаними з святом Великодня, збереження традицій.

До заходу в бібліотеці була оформлена виставка- інсталяція «Світле свято Великодня».

В ході заходу для діток була продемонстрована відео –презентація «Про Великдень дітям».

Бібліотекар провела короткий екскурс в історію виникнення свята Великодня.

Найулюбленіше, найсвітліше християнське свято — Великдень — Світле Христове Воскресіння, або Пасха. Це — родинне свято, що збирає разом усю сім'ю. Усім нам відомо, що Ісус невинно ніс важкий хрест на гору Голгофу. Його було розп'ято. Божа Мати плакала ревними сльозами під хрестом. Після трьох годин важких мук Ісус помер. Його поховали учні в новому гробі під горою. Біля гробу було поставлено військову сторожу. Люди розійшлися. Лише Божа Мати ще довго стояла, поки землю накрила темна ніч. Тоді й вона з великим болем у серці поволі пішла до міста, але всю дорогу скропила гіркими гарячими сльозами. У неділю рано зібралися кілька жінок і пішли до гробу Ісуса. Але у гробі Господнього тіла не застали. Ангел, який у сліпучому сяйві з'явився, сказав їм, що Христос Воскрес. Жінки, втішені тією новиною, верталися щасливі до міста. На дорозі вони побачили прегарні писанки і почали їх збирати. Жінки зразу зрозуміли, що це — сльози Божої Матері, які перетворились на писанки. Зустрічаючи людей по дорозі, вони з радістю говорили: «Христос Воскрес», — і дарували їм гарні писанки. З тієї пори писанка означає радість, яку нам приносить Христове Воскресіння.

Світлана Фоменко.

Переглядів: 404 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.04.2018 | Коментарі (0)

У бібліотеці с.Борове проводився тиждень дитячого читання.

Під час тижня проводилися різні заходи, такі як бібліошопінг «І знову у мандри запрошує книга», де королева книга запрошує присутніх в подорож по улюбленим книгам. Під час літературної години «Країна казкова – країна книжкова» учасники в костюмах героїв розповідали присутнім ту казку, в якого казкового героя вони були вдягнуті.

Також проводився конкурс ілюстрацій до улюблених книг, журі оцінювало ілюстрації і переможці нагороджувалися призами.

Цікаво проходила інтелектуальна гра «Бібліотечний ерудит».

Під час заходу бібліотекар розповідала присутнім про значення слів «ерудит», «ерудиція». Протягом гри проводилося декілька конкурсів, в яких брали участь всі бажаючі.

Під час конкурсу «Літературна дуель» бібліотекар називала твір, а діти повинні були назвати автора. З задоволенням присутні брали участь у конкурсі «Я – Шерлок Хомс» під час якого учасник повинен був відкрити пакунок, уважно прочитати, завдання та швидко відповісти .Окрім героя, якому належить речі потрібно було назвати автора та назву твору. Протягом конкурсу «Літературний «пінг – понг» бібліотекар називала літературного героя, а діти по черзі називали його пару.

Конкурс «Книжкове новосілля» вимагав від учасників поселити нову книгу у квартиру згідно з ордером, який їй було видано, тобто розставити книги за шифрами. Захід пройшов весело і цікаво Переможці отримали призи.

Бібліопікнік «Подорожуємо разом з Андерсеном» зібрав чимало шанувальників казок цього відомого казкаря .Захід ще й приурочений річниці з дня народження Г.Х. Андерсена. До заходу була оформлена книжкова виставка казок цього автора. Коротенько присутнім розповідали про життя казкаря, проводилася вікторина по його творах. Діти з задоволенням брали участь у конкурсах  «Відгадай казку і героя», «Бюро знахідок», бліц-конкурсі «Коротке запитання – коротка відповідь». Переможці отримали призи.

Переглядів: 372 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.04.2018 | Коментарі (0)

Все йде, все минає… Та залишається пам'ять, добра слава про людей, що мандрують у світи в пошуках правди та істини. В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові.

Щороку в Україні 9 березня вшановують пам’ять Великого Кобзаря, митця слова й пензля, легенди нашого народу.

Не оминула своєю увагою цю подію і бібліотека-філія с.Борове, де також відбулося святкування 204-ї річниці від дня народження відомого в усьому світі українського поета.

На святі перегорталися сторінки життя і творчості великого Кобзаря, лунали відомі і менш відомі його твори у виконанні юних шанувальників його поезій - Яни Буднік, Іванни Довгаль, Юлії Брички, Христини Крук та інших учасників свята.

У наш час полум’яне слово Шевченка нам дуже потрібне. Необхідні його внутрішня сила, правдивість, ідеали добра і рівності, краса і мелодійність його поезій, його велике прагнення свободи, любов до свого народу, до своєї  Батьківщини.

В. Довгаль

зав. бібліотекою-філією с.Борове.

Переглядів: 414 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.03.2018 | Коментарі (0)

В лютому місяці бібліотекар для вихованців дитячого садочку «Берізка» підготувала та продемонструвала цікаві, пізнавальні, розвиваючі відео-перегляди.

Зокрема, дітки переглянули казочку «12 місяців». Мета: Щоб діти розрізняли пори року.

Головоломка «Будинок математики» була продемонстрована з метою сприяти розвитку мислення та кмітливості у діток.

Також за допомогою гри та відео-уроків з дітками розучували дитячі пісні українською мовою, говорили про закономірності чисел.

Світлана Фоменко.

 

Переглядів: 409 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.02.2018 | Коментарі (0)

В народі кажуть: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути». Звичайно, можна багато читати в інтернеті відгуків сумнівної якості, можна слухати безліч розповідей знайомих, що переповідають про своїх знайомих, проте набагато ефективніше буде поїхати до Польщі, щоб все побачити самому. І «ОсвітаПоль» надає Вам таку можливість.

Проект створено з думкою про тих, хто цікавиться навчанням у Польщі та хотів би якомога більше дізнатися про все, що цього стосується.

Під час трьохденного туру, Ви відвідаєте почергово найбільш рейтингові університети Кракова та Варшави, ознайомлюючись з їхніми особливостями, реалізацією навчальних програм, викладацьким складом та інфраструктурним запліччям. Крім того, Ви зможете ознайомитися з умовами проживання студентів та поспілкуватися із представниками Програми «ОсвітаПоль», які опікуються студентами, що приїжджають на навчання до Польщі.

15 - 18 березня 2018р. відбудеться черговий освітній тур до Польщі. Під час цієї подорожі учасники відвідають 10 вишів на власний вибір у Кракові та Варшаві – містах-осередках польської освіти. Це дасть змогу абітурієнтам та їх батькам на власні очі побачити умови проживання та навчання в Польщі, ознайомитися з академічною програмою університетів, їх кадровою, матеріальною та технічною базою. З цієї точки зору осінній тур є найоптимальнішим варіантом для абітурієнтів, оскільки надає їм досить часу, щоб все обміркувати та добре підготуватися до вступу.

До того ж подорож до Польщі неодмінно принесе задоволення, безліч нових, яскравих вражень. Учасники туру матимуть змогу переконатися в чаруючій мальовничості Кракова, на власні очі побачити Варшаву - сучасну європейську столицю з багатовіковою історією, скуштувати національні польські смаколики, провести приємний шопінг у найбільших торгівельних центрах країни.

Освітні тури до Польщі від «ОсвітаПоль» – це чудесне поєднання приємного з корисним!

Більше за посиланням:

https://www.osvitapol.info/news.php?news/63/group/15

Переглядів: 380 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

Благодійний фонд «Я – майбутнє України», місією якого є підтримка, захист та розвиток дітей в Україні, з 1 лютого по 10 травня 2018 року оголошує Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Я – майбутнє України» для учнів загально-освітніх шкіл І-ІІІ ступенів, вихованців ліцеїв, технікумів, училищ, коледжів України (до 18 років).
Метою конкурсу є популяризація читання, реалізація дитячої літературної творчості, заохочення дітей до створення перших якісних літературних робіт та спонукання їх до реальних кроків у літературному майбутньому своєї країни. Даний конкурс організовується в межах існуючих просвітницьких програм Благодійного фонду та є складовою І Міжнародного дитячого фестивалю «Literature Future».

Переможці Конкурсу представлятимуть свій навчальний заклад 7-8 вересня 2018 р. у фіналі Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України», який відбудеться в місті Чернівці під час І Міжнародного дитячого фестивалю «Literature Future».
УМОВИ КОНКУРСУ.

Конкурсні твори у друкованому вигляді приймаються на адресу організатора конкурсу – Благодійного Фонду «Я майбутнє України» (вул. Богомольця, 1, м. Чернівці, 58001, з позначкою «На Конкурс»). Кінцевий термін подання конкурсних робіт 10 травня (за поштовим штемпелем). Твори в електронному вигляді приймаються на електронну адресу: lit.fest.ua@gmail.com. Контакт для запитань та деталей, що виникають у зв’язку із участю у Конкурсі: 0800503231 (безкоштовно для всіх абонентів) або надіслати на ел. адресу: lit.fest.ua@gmail.com.

На Конкурс приймаються тільки оригінальні авторські твори (ессе, новели, романи, тексти пісень, збірки творів тощо).

На розгляд приймаються прозові та поетичні твори, написані українською мовою на довільну тему.

Обсяг конкурсної роботи - необмежений.

Для участі у Конкурсі необхідно подати:

конкурсну роботу у друкованому вигляді на аркушах білого паперу формату А4. Аркуші усі мають бути пронумеровані, починаючи з титульної.

конкурсну роботу в електронному вигляді у форматі Word, шрифт Times New Roman, кегль – 14, назва файлу має містити назву оповідання (тощо) латиницею.

лист конкурсанта про себе у довільному порядку.

Твори мають бути оригінальними та авторськими.
НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ

Нагородження переможців Конкурсу відбувається в рамках фінального заходу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України».
Місце та час проведення церемонії нагородження переможців Конкурсу визначається оргкомітетом літературного конкурсу «Я – майбутнє України».

Призери (І, ІІ, ІІІ місце) нагороджуються преміями у двох категоріях : 1- 4 класи та 5-11 класи (в тому числі й вихованці коледжів і ліцеїв).

У кожній з категорій призовий фонд становить: І місце – 10 тисяч гривень, ІІ місце – 5 тисяч гривень, ІІІ місце – 5 тисяч гривень.

Від Президента БФ «Я майбутнє України» буде вручена спеціальна нагорода одному з учасників.

Двадцять найкращих творів будуть видрукувані у Книзі «Я - майбутнє України. Діти».
П’ятдесят найкращих учасників будуть запрошені на фінальний захід Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України», який відбудеться 7 – 8 вересня 2018 р. у місті Чернівці.

Всі учасники будуть нагородженні грамотами, з них сотня кращих – пам’ятними призами. Школи у яких навчатимуться переможці Конкурсу отримають відзнаки «Тут навчається Майбутнє України!»

ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

Повідомлення про результати Конкурсу розміщується на офіційній веб-сторінці організатора БФ «Я майбутнє України» - http://www.future-ukr.org.ua/ ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

Руслан Дубовець.

Минув рік, як нестало цієї людини. Багато добрих справ для розвитку району зробила ця людина. Його ім’я відоме всім жителям не тільки селища Рокитне , а й сільським жителям Рокитнівського району. Допомагав всім, чим міг. Не лишив поза своєю увагою він і бібліотеку- філію с.Борове, для якої також надавав матеріальну допомогу, для її благоустрою. Також і ми з вдячністю хочемо в ці  сумні дні згадати про Руслана Олександровича, подякувати йому за щире, любляче людей серце, за його добрі справи. Вічна йому пам'ять.

Читач нашої бібліотеки Іван Козаченко присвятив йому свій вірш.

Вже рік минув, мов та година,

Як у рідні не стало сина.

Стали шершавими долоні,

А коси сивими на скронях.

Очі від сліз не висихають,

З вікна синочка виглядають.

У двір заходить син, здається,

А в мами серце з грудей рветься.

-Ой сину, сину, чом так рано

Лишив дітей і рідну маму?

Тобі потрібно було б жити,

Та ще й дітей своїх навчити.

Та час летить, як спів пташиний,

І біль стихає помаленьку.

Без тата діти виростають,

Й ночами тихо плаче ненька.

А сестри прийдуть на могилу,

Й тихенько прошепочуть,-

-Нема із нами тебе, брате.

І витруть мокрі свої очі.

Тож спи спокійно, наш рідненький,

Земля для тебе стала домом,

А ми молитися будем.

Світлана Фоменко

    Бібліотекар бібліотеки –філії с.Борове.

 

Переглядів: 399 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.01.2018 | Коментарі (0)

В поточному році продовжилась робота з вихованцями дитячого садочку «Берізка» (в рамках проекту «Мультимедійна дошка – незамінний помічник»). Борівська - бібліотека провела ряд заходів в співпраці з дитячим садочком «Берізка».

Для діток молодшої та старшої групи демонструються розвиваючі, пізнавальні, веселі та цікаві відео, які малюкам дуже подобаюся. Малеча вивчає українську абетку, лічилки, пісеньки, переглядає мультфільми українських казок. Вихованці садочку завжди чекають бібліотечного працівника, замовляють мультфільми, які вони хотіли б побачити наступного разу. Зустрічі завжди проходять весело та пізнавально.

Світлана Фоменко.

                                                                

Переглядів: 366 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.01.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 27 28 »