Бібліотека-філія                      с.Борове

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 218
Друзі сайту






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
     25.02.2015 року для дітей старшої групи дитячого садочку «Берізка». Було продемонстровано відео-навчання «Я починаю читати…».  Ребус-метод надає легко, швидко і правильно навчити букви окремо приголосні, читати за допомогою ребусу, така гра вдало лікує техніку читання. Переглядаємо мультфільм «Маша і медвідь».
Фоменко С.І.
Переглядів: 470 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.02.2015 | Коментарі (0)

    20.02.2015 року для дітей старшої групи дитячого садочку «Берізка» була продемонстрована гра-вікторина «Вечірнє місто».  
     Мета гри: збагачення словникового запасу дітей. Розвиток орієнтації в просторі на екрані з’являються предмети, дитина повинна назвати предмет і сказати де знаходиться цей предмет відносно казкового героя попереду чи позаду. Таким способом  через відео діти навчилися відрізняти справа, зліва на екрані від казкового героя. Також була продемонстрована абетка, діти з цікавістю озвучували букви. Переглядали мультфільм «Маша і ведмідь»
Фоменко С.І.
Переглядів: 362 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.02.2015 | Коментарі (0)

     18.02.2015 року в публічній бібліотеці ПШБ с. Борове був продемонстрований відео-перегляд Наталі Гуркіної «Загадки з любов’ю до дітей про пори року».
Зима – привітала хуртовиною.
Весна – співом пташок.
Літо – буйною зеленню.
Осінь – барвистим листопадом.
     Діти розгадували загадки про зиму, а саме про сніговика, снігура, подарунок, ялинку, сніжки, гірку, ведмедя, ковзани,  синички, бурульку. Про весну які вона має переваги над зимою – для дітей. Про квіти, про велику Червону книгу України, усі ці рослини потрібно охороняти і захищати, про осінь, загадки про школу про комах і про рослини. Були загадки про книги, літери, цифри рахувати, лінійку, олівці, зошити, гумку, клітинку, клей. Також була продемонстрована українська народна казка «Колобок» і мультфільм «Маша і ведмідь».
Фоменко С.І.
Переглядів: 336 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.02.2015 | Коментарі (0)

     16.02.2015 року бібліотекар ПШБ с. Борове Світлана Фоменко, знову завітала до вихованців дитячого садочку «Берізка» Для дітей молодшої і середньої групи було продемонстровано мультфільм  «Про жадібність». Після перегляду  мультфільму відбулося його обговорення, під час якого ми розмовляли з дітками, про те, якою повинна бути дитина в колі своїх однолітків, що бути жадібним  погано, потрібно бути рицарем, любити одне одного ділитися своїми іграшками з друзями. Також була продемонстрована українська народна казка «Солом’яний бичок ». Діти із задоволенням хочуть її переглядати. Ця казка знята в 1954 році, і  дещо відрізняється від теперішнього видання цієї казки. Улюблений герой дітей – солом’яний бичок лисичка, ведмідь, заєць. В даній казці засуджуються дії хитрої лисички яка вкрала півня. Казка навчає бути чесни і не брати чужого.
Фоменко С.І.
Переглядів: 330 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.02.2015 | Коментарі (0)

     «Гомер  українського  життя  20  століття», під таким  заголовком проходив  літературний вернісаж в Борівській шкільній бібліотеці, який  був  присвячений 110 річниці  від  дня  народження  письменника нашої  Рівненщини-Уласа  Самчука. Народився  він 20 лютого  1905  у селі Дермані. Бібліотекар  розповіла  старшокласникам про нелегкий  творчий шлях. Улас  Самчук  у своїй творчості зобразив трагічну долю українського народу у 20  столітті, показав  ... Читати далі »
Переглядів: 391 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.02.2015 | Коментарі (0)

     Завдяки проекту ПРАТ «Реноме» «Заради усмішок дітей» в публічно – шкільній бібліотеці с. Борове запроваджено нові та цікаві форм роботи. Зокрема, бібліотека має можливість забезпечувати для дітей активний відпочинок та навчати користуватися  новітніми  технологіями.
     Щопонеділка, середи та п’ятниці в дитячому садочку «Берізка» проходять цікаві та захоплюючі відео-навчання.
     Так, подорожуючи у світ загадок «Загадки для дітей», дітки  завітали до загадкового підводного царства. Здійснили подорож по лісу, відшукуючи грибочки та називаючи їх.
     В он-лайн грі «Вчимося рахувати легко» вчилися рахувати кульки, а в грі «Вчимо кольори легко і просто» вивчали кольори. Підвищену зацікавленість викликали ігри «Вчимо літери від А до Я» та «Абетка для дітей. Смачні букви».
     На одному із занять наймолодших діток ознайомлено з кольорами і величинами. Це було яскраво і захоплююче. В очах малюків не згасав вогонь цікавості. Було продемонстровано відеоролик «Чарівна галявина» - розвиваюча гра для дітей раннього віку. 
     Дітки навчалися розрізняти кольори (жовтий, зелений, червоний, синій). Вчилися лічбі за допомогою ігри у межах від 5 до 10 (додавання і віднімання) – рахували метеликів.
Використання новітніх технологій поєднується з ознайомленням ... Читати далі »
Переглядів: 361 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.02.2015 | Коментарі (0)

     Нещодавно публічно-шкільна бібліотека с.Борове отримала книги від «Фундації Дарини Жолдак» та «Нової пошти». Хочемо щиро подякувати за цей подарунок для наших читачів завдяки якому збільшився і книжковий фонд бібліотеки, і читачі мають можливість розширити свій кругозір.
     Основним джерелом знань народу завжди були книги і читання. Саме книги є кораблями думки, що мандруватимуть хвилями часу і дбайливо нестимуть свій вантаж від покоління до покоління.
      Велике значення має книга для кожної людини – вона вчила і продовжує вчити людину жити, розкриває перед нею чарівний світ знань, добра, ідей і роздумів, збагачує інтелект.
      Наші читачі з інтересом знайомилися з подарованими книгами.
Щире, велике дякуємо «Фундації Дарини Жолдак» від працівників бібліотеки, і особливо від наших користувачів. Ваш проект дуже важливий і потрібний для наших читачів і для бібліотеки. Він дає можливість бібліотекам поповнити книжковий фонд, а читачам розширити свій кругозір, познайомитися з новими книгами, які досі були відсутні в нашій  бібліотеці.
Світлана Фоменко

  
Переглядів: 405 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.02.2015 | Коментарі (0)

     13 лютого в ПШБ с.Борове була проведена вікторина «Чарівний світ казок» для читачів-дітей молодшого шкільного віку.
     Захід пройшов дуже цікаво. Діти із захопленням відгадували казкових героїв, які до них виходили, активно відповідали на запитання вікторини, які для них підготували працівники бібліотеки, відгадували хто з казкових героїв надіслав на захід телеграму, в якій просив допомоги.
     Переможці вікторини отримали подарунки.

  
Переглядів: 375 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.02.2015 | Коментарі (0)

     29.01.2015 в шкільному відділі ПШБ с. Борове проведена  літературна година «Спомянімо героїв Крут».
     Мета  заходу: поглибити знання з історії України, виховувати любов до рідної землі та свого народу, шанувати пам’ять героїв  української національно-визвольної війни, розвивати патріотизм. Девятикласники були дуже зацікавлені, ніхто з учнів не залишився байдужим. ... Читати далі »
Переглядів: 389 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.02.2015 | Коментарі (0)

Друзі!
До  Вашої уваги нові надходження книг, що надійшли до фонду нашої бібліотеки.
Корисного Вам читання!
 
Вилар Симона
Леди-послушница : роман /Симона Вилар ; предисл. Е. Дво­рецкой. — 2-е изд. Харьков : Книжный Клуб «Клуб Семей­ного Досуга» ; Белгород: ООО «Книжный клуб "Клуб семей­ного досуга”», 2014. — 576 с.
Переглядів: 434 | Додав: WWWWW_W | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 27 28 »