Бібліотека-філія                      с.Борове

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 218
Друзі сайту






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Травень » 12 » Податкова інформує
09:31
Податкова інформує

Порядок заповнення заголовної частини податкової накладної при постачанні неплатнику ПДВ

     Якщо платник податку на додану вартість постачає товари/послуги покупцю, який не зареєстрований як платник податку, чи постачає на експорт, чи здійснює операції у рахунок оплати праці фізичних осіб, що перебувають у трудових відносинах з ним, то заповнити податкову накладну він має з урахуванням таких особливостей:

      - у верхній лівій частині у полі «Усі примірники залишаються у продавця» оригіналу такої податкової накладної робиться відповідна помітка «Х» та зазначається відповідний тип причини, наприклад:

 - «02» – постачання неплатнику податку,

 - «03» – постачання товарів/послуг у рахунок оплати праці фізичним особам, які перебувають у трудових відносинах із платником податку,

 - «11» – складена за щоденними підсумками операцій;

 - у рядку «Особа (платник податку) – покупець» вказується  «Неплатник податку»;

 - рядки «Місцезнаходження (податкова адреса) покупця» та «Номер телефону» залишаються незаповненими;

 - у рядку «Індивідуальний податковий номер покупця» відображається умовний ІПН «400000000000».

            Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Мін доходів  у Рівненській області нагадує, що усі примірники (два) таких податкових накладних складаються в паперовому вигляді та залишаються і зберігаються (відповідно до законодавства) в особи, що їх склала.

            Відповідна норма передбачена п. 6, 10, 11 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30.01.2014 за № 185/24962.

Розмір єдиного внеску для осіб, які бажають брати участь у добровільній сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування змінено!

     З 1 травня 2014 року для осіб, які виявили бажання брати участь в одному з видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, змінено розмір єдиного внеску. Це стосується категорії осіб, зазначених в абзацах третьому - п’ятому частини першої статті 10 Закону України від 08 липня 2010 року №2464 „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування“, а саме:

Категорія осіб, для яких змінено розмір єдиного внеску

Розмір єдиного внеску за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування

до 01.05.2014

Розмір єдиного внеску за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування

з 01.05.2014

Члени фермерського господарства, особистого селянського господарства



 

1. На загальнообов'язкове   державне соціальне страхування на випадок безробіття 1,5 %;       



 

1. На загальнообов'язкове   державне соціальне страхування на випадок безробіття 0,5 %;



 

2. У зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням 1,9 %;                



 

2. У зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням 1,7 %;

3. Від нещасного випадку на   виробництві та професійного захворювання,  які спричинили втрату працездатності 1,51 %;

3. Від нещасного випадку на   виробництві та професійного  захворювання, які спричинили втрату працездатності 1,61 %;

4. Пенсійне страхування 33,2 %

4. Пенсійне страхування

34,3 %



 

Громадяни України, які працюють за межами України



 

1. На загальнообов'язкове   державне соціальне страхування на випадок безробіття 1,5 %;

1. На загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття 0,5 %;



 

2. У зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням 1,9 %



 

2. У зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням 1,7 %.



 

Особи, які досягли 16-річного віку та не належать до

 платників єдиного внеску, визначених пунктами 2-14 частини першої статті 4 Закону № 2464, у тому числі іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають або працюють в Україні,

 громадяни України, які працюють або постійно проживають за межами України,  якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України



 

Пенсійне страхування

33,2 %

Пенсійне страхування

34,3 %



 

     Відповідні зміни передбачено Законом України „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні“ від 27 березня 2014 року № 1166-VII, яким внесено зміни до Закону України від 08 липня 2010 року №2464 „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування“.

До бюджету платники Рокитнівського району сплатили 16,1 млн. грн..

     Протягом січня - квітня цього року платники податків району сплатили до зведеного бюджету 16099,2 тис. грн. Це на 1125,8 тис. грн, або на 7,5 % більше, ніж за відпідповідний період минулого року. Загалом ситуація з наповненням бюджетів усіх рівнів в районі стабільна, що сприяє покращенню економічної ситуації як у регіоні, так і у країні загалом.

     Зокрема, платники району спрямували до державного бюджету 1371,1 тис. грн податку на прибуток, 1360,3 тис. грн податку на додану вартість та 184,6 тис. грн інших платежів. До місцевих бюджетів протягом чотирьох місяців цього року надійшло 12591,1 тис. грн.

Отримали нерухомість у спадщину – платіть податок.

     Для фізичної особи, яка отримала об’єкт житлової нерухомості у спадщину після смерті його власника, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, обчислюється контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації), починаючи з місяця, в якому виникло право власності.

     Нагадаємо, що відповідно до ст. 1216 Цивільного кодексу України спадкування – перехід прав та обов’язків (спадщини) від ФО, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). Право власності на нерухоме майно виникає у спадкоємця з моменту державної реєстрації цього майна.

     Спадкоємець, який прийняв спадщину, у складі якої є нерухоме майно, зобов’язаний звернутися до нотаріуса за видачею йому свідоцтва про право на спадщину на нерухоме майно та зареєструвати право на спадщину в органах, які здійснюють державну реєстрацію нерухомого майна.

     Органи державної реєстрації прав на нерухоме майно, а також органи, що здійснюють реєстрацію місця проживання фізичної особи, зобов’язані у 15-денний строк після закінчення податкового (звітного) кварталу подавати контролюючим органам відомості, необхідні для розрахунку податку, за місцем розташування такого об’єкта нерухомого майна станом на перше число відповідного кварталу.

     У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а для нового власника - починаючи з місяця, в якому виникло право власності. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

     Податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити вручаються платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).

«Спрощенці» третьої та п’ятої груп звітують не пізніше 12 травня.

     Фізичні особи-платники єдиного податку третьої чи п’ятої груп повинні відзвітувати про свої доходи не пізніше 12 травня цього року, оскільки 10 травня цього року припадає на вихідний день, а терміни подання звітності у такому випадку переносяться на наступний робочий день.

     Нагадаємо, що відповідно до п.296.3 ст.296 Податкового кодексу платники єдиного податку третьої та п’ятої груп подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

     Податкові декларації за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю слід подати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

На Рокитнівщині фінішувала деклараційна кампанія.

    За попередніми даними про отримані доходи відзвітували вже 225 громадян, в тому числі 75 – подали декларації аби скористатися правом на податкову знижку.

    У цьому році доходи у вигляді спадщини та подарунків задекларували 32 мешканців району, доходи від продажу рухомого і нерухомого майна - 48 громадян, від здачі в в найм нерухомого майна – 6 громадян, іноземні доходи – 2 громадян, інші доходи – 62 громадян.

     Сума задекларованих громадянами доходів становить майже 4938,7 млн грн.

     За наслідками поданих декларацій громадянами нараховано до сплати 165,0 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, а 52,4 тис. грн. податку – належить їм до повернення.

За матеріалами Рокитнівського відділення Сарненської ОДПІ
 

Переглядів: 444 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: